thegambia.blogg.se

Matbilder
En utav mina första frukostar här i Gambia. Uppsalatjejerna dukade upp massa gott nere på deras uteplats (Jag bor i lägenheten över dem). Mangosmoothien med kokos var fantastiskt! Och stekta matbananer var godare än jag trodde. Ska köpa det när jag kommer hem till Sverige.
 
Såhär kan det se ut om man blir bjuden på middag. Alla har varsin sked och samlar sig runt en stor tallrik med oftast ris med kött eller fisk. Sen ere ba att hugga in! Detta åt vi från söndag till torsdag ute på landsbygden. När jag kom tillbaka till "storstan" köpte jag chips, godis och kakor - smockade i mig nästan allt under en kväll framför netflix. Snacka om noll självdiciplin.
 
Lunchrast efter safari i Senegla, hemlagat av vår reseguides fru. 
 
Frukttallrik efter libanesisk middag.
 
Vill dricka läsk varje dag. Så gott i värmen. Vimto är populärt här, innehåller bland annat ca 3 % fruktjuicekoncentrat av vindruvor, svartvinbär, hallon, och diverse kryddor. Tydligen populärt under ramadan. Är inte fantas jäääättee orange här jämförelsevis med hemma?
 
Nån på jobbet kom med denna bunke, gav mig en sked och sa i princip "Ät". Rädd av synen men samtidigt för snäll för att säga nej slevade jag in en liten skopa i munnen. Assåååå...det var sjuukt gott!! Skojar inte. Jättegoda kryddor, lagom strakt och krabban var så god. Ibland blir man överraskad!
 
Bland de godaste rätterna hittills. Libanesiskt!